Mondchirurgie

De orale geneeskunde en orale pathologie is een tak van de geneeskunde die gespecialiseerd is in de diagnose, de natuur en de behandeling (voornamelijk niet-chirurgisch) van maxillofaciale ziekten en aandoeningen van de mond.

Ze houdt zich bezig met de zone van de mond, het gezicht, de hals en de speekselklieren. Ze interesseert zich zowel voor de tanden als voor de aangezichtsbotten, de gewrichten als de zachte weefsels (huid van het gezicht en de slijmvliezen van de mond). De meest voorkomende problemen in orale geneeskunde zijn: aften en allerlei andere persistente letsels, brandwonden van de mond en speekseldisfuncties veroorzaakt door stenen, zwellingen, infecties of abcessen in de mond of faciale pijn.

De orale chirurgie houdt zich ook bezig met chirurgische behandelingen van de tanden, de alveolaire botten, het tandvlees en het mondslijmvlies. Zij behandelt de infectiepathologie van de zone van de mond, tumoren van de boven- en de onderkaak, cystes en « complexe » tandextracties. Deze chirurgie wordt in samenwerking met de tandartsen uitgevoerd.

 

Team