Inflammatoire hepato-gastro-enterologische aandoeningen

Inflammatoire darmziekten, vaak IBD (inflammatory bowel diseases) genoemd, zijn onder meer de ziekte van Crohn (CD) en hemorragische rectocolitis (UC). Ze worden gekenmerkt door een chronische ontsteking van de wand van het spijsverteringskanaal, dat in het geval van UC het rectum en de dikke darm kan aantasten en in het geval van CD het hele spijsverteringskanaal.

Deze ziekten zijn niet zeldzaam. Ze komen op elke leeftijd voor, maar meestal bij jonge mensen.

De symptomen zijn niet altijd uitgesproken, waardoor het vaak enkele maanden kan duren vooraleer de diagnose wordt gesteld.

De symptomen uiten zich vaak als problemen met de spijsvertering (buikpijn, chronische diarree, bloedverlies) en gaan gepaard met meer algemene symptomen zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, gewichtsverlies, of bloedarmoede. De ziekte wordt meestal gediagnosticeerd tijdens een opflakkering van de ontsteking en wordt bevestigd via bijkomende tests.

Ons team bestaat uit gastro-enterologen, secretariaatsmedewerkers en coördinatieverpleegkundigen, psychologen en diëtisten. We staan in voor het complete zorgtraject, van diagnose tot het opstarten en opvolgen van de meest geschikte behandeling voor uw aandoening.

We werken daarbij nauw samen met andere medische diensten, zoals reumatologie, dermatologie, radiologie, infectiologie, oftalmologie, heelkunde of kindergeneeskunde, om de ontstekingsziekte op een multidisciplinaire manier te behandelen.

 

 

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 39

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud