Gynaecologiekliniek

Ze kunnen er terecht voor een gespecialiseerde, aangepaste en moderne behandeling van al hun pathologieën.

In de gynaecologiekliniek worden niet-zwangere vrouwen behandeld.

Ze kunnen er terecht voor een gespecialiseerde, aangepaste en moderne behandeling van al hun pathologieën.

Daarbij wordt veel belang gehecht aan een menselijke en respectvolle aanpak, ongeacht de herkomst, ideeën en waarden van de patiënt.

Hier zijn onze verschillende klinieken/consultaties

Endometriosekliniek

Endometriose is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen. Ze veroorzaakt een cyclische menstruele pijn in het bekken waar vaak weinig over wordt gesproken of die vaak wordt gebanaliseerd. Endometriose kan leiden tot vermoeidheid, problemen op het werk, familiale of persoonlijke problemen en een verminderde levenskwaliteit.

Het is belangrijk deze pijn te behandelen en te erkennen. Daarvoor is een multidisciplinaire benadering nodig.

Binnen de kliniek werken we met gynaecologen-echografisten gespecialiseerd in endometriose, gynaecologen gespecialiseerd in pijn en seksuologie, radiologen, spijsverteringschirurgen en urologen.

Dankzij de multidisciplinaire benadering van bekkenpijn door endometriose kunnen patiënten in onze kliniek terecht voor een medische en/of chirurgische behandeling van deze pathologie, alsook voor de opvolging ervan op lange termijn. De chirurgische behandeling is een multidisciplinaire behandeling.De chirurgische ingrepen zijn minimaal invasief (laparoscopie, robot).

Wanneer de endometriose gepaard gaat met moeilijkheden om zwanger te worden, verloopt de multidisciplinaire behandeling in samenspraak met het Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting.

Bloedingskliniek

Tijdens deze unieke consultatie wordt geluisterd naar uw klachten en symptomen, wordt een gynaecologische echografie gemaakt en vervolgens een diagnostische hysteroscopie, op hetzelfde moment en op dezelfde plaats. Een hysteroscopie is een endoscopie (visualisatie met een camera) van de baarmoederholte. Het onderzoek verloopt zonder anesthesie en is niet erg pijnlijk. Door het gebruik van zeer fijn materiaal moet geen pincet of speculum worden gebruikt. Via de real time visualisatie van het onderzoek kunnen we u laten meekijken en meer uitleg geven bij wat we zien. U krijgt de resultaten dus onmiddellijk en zeer nauwkeurig meegedeeld. Deze consultatie duurt tussen 20 minuten en een half uur. U hoeft geen specifieke medicatie te nemen vóór het onderzoek.

Tijdens deze consultatie kunnen we:

  • – De abnormale bloedingen beoordelen. Zo kunnen we de voornaamste anatomische oorzaken van de bloedingen diagnosticeren (poliep, fibroom, adenomyose en baarmoederkanker) en de behandeling organiseren.
  • – De baarmoederholte onderzoeken voor de behandeling in het Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting.
  • – Een spiraaltje verwijderen indien dat niet lukte bij een klassieke consultatie bij de gynaecoloog.

Oncologische bekkenchirurgie

Elke patiënte wordt continu door ons multidisciplinair team omringd voor de diagnose en de opvolging van gynaecologische bekkenkankers.

De meest voorkomende gynaecologische kankers zijn kanker van de baarmoeder, de eierstokken, de baarmoederhals maar ook de meest zeldzame kankers (kankers van de vulva, de vagina).

Ook de meest zeldzame kankers, zoals kanker van de vulva en de vagina, worden op onze eenheid behandeld.

 

Multidisciplinair team

Ons team is samengesteld uit gynaeco-oncologen (erkend voor hun specialisatie in gynaecologische oncologie), medische oncologen radiotherapeuten, anatomo-pathologen, radiologen, specialisten in nucleaire geneeskunde, coördinerend verpleegkundigen en oncopsychologen.

 

Mini-invasief

De Gynaeco-oncologiekliniek van het UMC Sint-Pieter biedt de meest recente chirurgische behandelingen, in het bijzonder zogeheten minimaal-invasieve chirurgie (laparoscopie, interventionele endoscopie ), met minder bijwerkingen en een grotere levenskwaliteit voor de patiënten.

 

Klinisch onderzoek

Onze kliniek neemt binnen de Belgian Gynecologic Oncology Group (BGOG), aan meerdere klinische studies deel die permanent bijdragen aan een betere behandeling van de patiënten en hun ziekte.

 

Kanker en vruchtbaarheid /Oncofertiliteit

Onze dienst draagt bij aan uw levenskwaliteit. Van bij de aankondiging van de diagnose van kanker zullen wij u alle informatie geven over de mogelijkheden om uw vruchtbaarheid te behouden.

Algemene en gespecialiseerde raadplegingen

  • Algemene gynaecologie: screening en veel voorkomende gynaecologische problemen
  • Specifieke pathologieën: fibromen, endometriose enz.
  • Gynaeco-endocrinologie

Gespecialiseerde raadpleging colposcopie

Verder onderzoek abnormale baarmoederhalsuitstrijkjes, voorstel ambulante of chirurgische behandeling van de baarmoederhalspathologieën.

Begeleiding van transgenderpersonen

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 34 09

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud