Astma en acute astma

Astma is een aandoening van de luchtwegen die op elke leeftijd kan ontstaan en wereldwijd voorkomt. De ernst varieert sterk tussen verschillende personen, en kan gaan van intermittente, lichte symptomen tot ernstige vormen met regelmatige opstoten.

Astma en acute astma

De dienst Pneumologie beschikt over een complete astma- en allergologiekliniek met de meest moderne diagnostiektechnieken (uitgeademde NO, provocatietesten) en een astmaschool. Klinisch onderzoek wordt in vele specialismen van de dienst ontwikkeld.

In de dienst ‘pneumologie’ bieden wij u een reeks diagnostische onderzoeken aan om astma op te sporen.

Voor astma-patiënten stellen we een aangepast, gepersonaliseerd behandelingsplan op om symptomen en astma-opflakkeringen te voorkomen. Dit plan houdt rekening met uw individuele kenmerken en voorziet, in samenwerking met andere zorgverleners zoals uw huisarts, een opvolging om de effecten van de behandeling te evalueren.

Hoe uw puffer correct gebruiken?

U vindt uitleg en tips op de website van de Belgische Vereniging voor Luchtwegen en een link naar de smartphone-applicatie om meer te weten te komen over inhalatietechnieken. Deze biedt informatie over alle inhalatoren die op de Belgische markt verkrijgbaar zijn.

Klik hier.

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 37 79

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines
1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens
1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud