spijsverteringsstoornissen

spijsverteringsstoornissen, refluxen zuurgraad.

Onze dienst behandelt een breed scala aan pathologieën, vandaar dat de meeste medewerkers hun eigen expertise hebben. Sommige veelvoorkomende spijsverteringsproblemen worden echter door al onze artsen in dit vakgebied behandeld. Dit geldt onder meer voor problemen met de spijsvertering, reflux en maagzuur.

Peptische aandoeningen

Een brandende, zure smaak in de mond die soms gepaard gaat met maagpijn is een teken van gastro-oesofageale reflux (of het omhoogkomen van maagzuur in de slokdarm). Dit is een veelvoorkomend probleem. Als dit ongemak aanhoudt of regelmatig optreedt, is het verstandig om uw behandelende arts of onze gastro-enterologen te raadplegen. We kunnen hiervoor effectieve behandelingen inzetten nadat andere ziekten, zoals zweren in de slokdarm of in de maag, zijn uitgesloten. Daarvoor maken we gebruik van pH-metrie en/of impedantiemeting.

Spijsverteringsproblemen

Wanneer u last heeft van chronische buikpijn en/of een abnormale stoelgang gaan we na of deze symptomen het gevolg zijn van functiestoornissen van het spijsverteringskanaal.

Naar schatting lijden ongeveer 10 op de 100 mensen in België aan deze aandoeningen, die gelukkig meestal geen indicatie zijn van een ernstige ziekte. Met een paar bijkomende tests kunnen onze gastro-enterologen ofwel:

  • • een functiestoornis diagnosticeren, u geruststellen en een behandeling voorstellen.
  • • een andere diagnose stellen en u begeleiden bij uw verdere behandeling.

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 39

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud