Stichting
UMC Sint-Pieter

Help ons de dagelijkse uitdagingen van volksgezondheid aan te gaan.
Het UMC Sint-Pieter is een plaatselijk openbaar ziekenhuis dat kwalitatief hoogstaande zorg biedt die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht afkomst, geloof of overtuiging, geslacht, geaardheid, of sociale achtergrond van de patiënten.

Onze missies

De Fondation CHU Saint-Pierre werd opgericht om :

  • Ondersteun het ziekenhuis bij zijn innovatieve en duurzame volksgezondheidsprojecten met een maatschappelijke impact.
  • Werken aan de voltooiing van grote medische projecten.
  • Voldoen aan onze ambities voor continue verbetering en kwaliteit van zorg voor iedereen.
Stichting

Oekraïne

Herdenkingsplaten

Ereplaquettes ingehuldigd in Oekraïne ter ere van de Stad Brussel en de Fondation CHU Saint-Pierre als dank voor de voortdurende steun.

Onze burgemeester, Philippe Close, was in Kiev voor een driedaags bezoek. Tijdens het bezoek werden twee ereplaquettes onthuld ter ere van de Stad Brussel en de Fondation CHU Saint-Pierre, die onze voortdurende toewijding aan de ondersteuning van Oekraïne sinds mei 2022 onderstrepen.
De eerste plaquette werd aangebracht op de muren van ziekenhuis nr. 6 in Kiev, een faciliteit waar oorlogsgewonden worden behandeld, voornamelijk soldaten maar ook burgers. Deze erkenning onderstreept onze bijdrage aan de levering van cruciale medische apparatuur en humanitaire hulp.
De tweede plaquette werd onthuld in het Ivan Honchar Museum. Dankzij het Departement Cultuur van de Stad Brussel zijn de kelders van het museum uitgerust met apparatuur om de vochtigheidsgraad en temperatuur constant te houden. Deze investering is essentieel voor het behoud van Oekraïense kunstwerken en cultureel erfgoed.
We zijn trots op deze prestaties en op onze actieve rol in de ondersteuning van Oekraïne in deze moeilijke tijden.

 

 

 

Nieuwe zending materiaal

Nog een zending van onze Fondation CHU Saint-Pierre met een vrachtwagen vol medische apparatuur om de steden Zaporija en Dnipro in Oekraïne te ondersteunen. Dit gebaar maakt deel uit van onze voortdurende inzet om noodhulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door het aanhoudende conflict, in samenwerking met de stad Brussel.
Het verstuurde materiaal omvat essentiële apparatuur voor medische noodhulp en de behandeling van oorlogsgewonden. Dankzij de steun van de Stad en de Solvay Foundation kunnen we een cruciale rol blijven spelen in de humanitaire hulpverlening in Oekraïne.
Onze missie stopt daar niet. We zijn al bezig met de voorbereiding van de volgende zending om aan andere dringende behoeften ter plaatse te voldoen.

 

 

 

 

Onze medische projecten

CHU Saint-Pierre is een centre of excellence dat bekend staat om :

  • de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten, die helaas nog steeds bijna 30.000 doden per jaar veroorzaken in België, en daarom vragen we uw steun. Het doel is om de kamers voor coronaire angiografie en elektrofysiologie uit te breiden en te vernieuwen.
  • Het oogheelkundig centrum, dat meer dan 60.000 consulten per jaar en meer dan 3.500 operaties per jaar uitvoert.
  • De afdeling Infectieziekten, waarvan de expertise en reputatie internationaal worden erkend. Het doel is om de activiteiten van de afdeling Infectieziekten samen te brengen om de toegankelijkheid en het comfort voor patiënten te verbeteren en consistente zorgcircuits te creëren.

 

Steun voor Panzi

 

 

Als onderdeel van onze voortdurende steun aan het Panzi-ziekenhuis bezocht een team verpleegkundigen van CHU Saint-Pierre het ziekenhuis om nieuwe technieken voor patiëntenzorg aan te leren, met name met betrekking tot het zorgpad voor zwangere vrouwen, optimale zorg voor premature baby’s, het concept van triage in noodsituaties en andere specifieke aanbevelingen met betrekking tot zorgpaden voor patiënten.

 

 

Hulp aan Oekraïne

Als onderdeel van onze humanitaire missie om Oekraïne te steunen, blijven we onze ervaring en multidisciplinaire expertise delen. Een delegatie fysiotherapeuten van CHU Saint-Pierre reisde naar Oekraïne en we hadden ook de eer om een Oekraïense delegatie te verwelkomen van het VI Klinisch Ziekenhuis in Kiev en het Kiev City Klinisch Ziekenhuis voor Veteranen. We kregen de kans om hen in het veld de revalidatietechnieken te laten zien die we hebben ingevoerd voor grote operaties aan het bewegingsapparaat en andere bijbehorende technieken.

 

Verslag van een reis naar Brussel Kiev

Lees het verhaal hier
2069 kilometer, ongeveer dertig uur reizen… Een delegatie van de Stad Brussel reisde naar Kiev om medische voorraden te brengen en om oorlogsgewonde patiënten te ontmoeten in het ziekenhuis Clinique VI in Kiev en de stadskliniek voor veteranen in Kiev. Uw donaties hebben het mogelijk gemaakt om het succes van chirurgische operaties te vergroten, wat betekent dat de levenskwaliteit van deze gewonde burgers verbetert, die leren om hun gewonde ledematen weer optimaal te gebruiken.

 

 

Doe en gift

Steun de Stichting UMC Sint-Pieter om uitmuntende zorg voor iedereen aan te bieden

Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404
Gestructureerde communicatie : +++623|3759|40080+++

    Stichting origamis
    Ga naar de inhoud