Stichting
UMC Sint-Pieter

Help ons de dagelijkse uitdagingen van volksgezondheid aan te gaan.
Het UMC Sint-Pieter is een openbaar buurtziekenhuis dat kwalitatief hoogstaande zorg biedt die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht afkomst, geloof of overtuiging, geslacht, geaardheid, of sociale achtergrond van de patiënten.

Onze Missies

De Stichting werd opgericht om :

 • het ziekenhuis ondersteunen bij zijn innovatieve en duurzame projecten op het gebied van volksgezondheid met een maatschappelijke impact.
 • werken aan de realisatie van grootschalige medische projecten
 • De ambities van continue verbetering en kwaliteit van zorg voor iedereen waarmaken.
  Stichting

  Oproep Marokko

  Doe een gift

  Pour permettre d’offrir des soins à la pointe à tous, soutenez la Fondation CHU Saint-Pierre

  Rekening Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404 
  Communication Structurée : +++623/3823/90075 +++

  Na de aardbeving van 9 september bereidt het UMC Sint-Pieter, samen met de Stad Brussel, zich voor om de Marokkaanse bevolking te hulp te schieten. We sturen medische ondersteuning en medische noodhulpapparatuur.

  De Fondation Saint-Pierre lanceert daarom een oproep voor donaties om de benodigde fondsen voor dit project te verzamelen.

  Help de slachtoffers! Aarzel niet om een donatie te doen, hoe klein ook. Het zal helpen om de middelen te verzamelen die nodig zijn om cruciale medische hulp ter plaatse te bieden.

  of via de online donatiepagina

  Onze missie in Oekraïne gaat door

  In het kader van onze humanitaire missie om Oekraïne te steunen, blijven we onze ervaring en multidisciplinaire expertise delen. Tijdens de week van 18.09 tot 22.09 hebben we de eer om een Oekraïense delegatie van het Klinisch Ziekenhuis VI in Kiev en van het ziekenhuis van de stad Kiev voor veteranen te verwelkomen in het UMC Sint-Pieter. We krijgen de kans om hen in het veld de revalidatietechnieken te laten zien die we hebben ingevoerd voor grote operaties aan het bewegingsapparaat en andere bijbehorende technieken.

   

  Oekraïne Project

  In het gewapende conflict in Oekraïne konden wij medische noodhulp verlenen bij de verzorging van Oekraïense slachtoffers.

  Dankzij de ingezamelde giften konden wij het VI-ziekenhuis in Kiev steunen door medische apparatuur te financieren en hen te begeleiden bij een opleidingsprogramma gewijd aan de behandeling van slachtoffers van seksueel geweld.

  Hier vindt u ons reisverslag Brussel-Kyiv

  Kwaliteit voor iedereen dankzij de steun van de Stichting

  Geleid door onze waarden van solidariteit, engagement en innovatie, blijven we investeren in de kwalitatieve opvang van al onze patiënten en stellen we alles in het werk om de artsen en verpleegkundigen van morgen in de best mogelijke omstandigheden op te leiden.

  Onze medische projecten

  Het CHU Saint-Pierre is een centrum van excellentie dat met name erkend is voor :

  • de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten, die in België helaas nog steeds bijna 30.000 doden per jaar veroorzaken, en daarom vragen wij uw steun.
  • Het is de bedoeling de zalen voor coronaire angiografie en elektrofysiologie uit te breiden en te vernieuwen.
  • Het centrum voor oogheelkunde, dat meer dan 60.000 consulten per jaar en meer dan 3.500 chirurgische ingrepen per jaar uitvoert.
  • Het centrum voor infectieziekten, waarvan de expertise en reputatie internationaal erkend zijn.
   Het doel is de activiteiten van de eenheid infectieziekten te groeperen om de toegankelijkheid en het comfort van de patiënten te vergemakkelijken en homogene zorgcircuits te creëren.

  Doe een gift

  Steun de Stichting UMC Sint-Pieter om uitmuntende zorg voor iedereen aan te bieden

  Koning Boudewijnstichting : BE10 0000 0000 0404
  Gestructureerde Mededelingommunication : +++623|3759|40080+++

   Stichting origamis
   Ga naar de inhoud