digestieve oncologie

Behandelen van tumoren  van het spijsverteringskanaal, de lever en de alvleesklier in samenwerking met de afdeling medische oncologie.

Ons team bestaat uit gastro-enterologen gespecialiseerd in digestieve oncologie, met expertise in de verzorging van digestieve kankers en tumoren die maligne kunnen worden, van diagnose tot behandeling. We werken daarbij nauw samen met de afdelingen digestieve chirurgie, radiologie en anatomopathologie. Alle behandelingen die momenteel goedgekeurd zijn voor de verzorging van digestieve kanker (chemotherapie, doelgerichte therapie of immuuntherapie) zijn beschikbaar en worden in het dagziekenhuis toegediend onder toezicht van een team dat opgeleid en competent is in de oncologische zorg.

 

Multidisciplinair team

De medische voorgeschiedenis van elke patiënt met een tumor wordt besproken door een multidisciplinair team van digestieve oncologen die dan tot een collegiale beslissing komen op basis van hun gedeelde expertise. Bij dit overleg zijn gastro-enterologen, chirurgen, radiologen, pathologen, radiotherapeuten en een team van voedingsdeskundigen en psycho-oncologen aanwezig.

We werken ook samen met onze collega’s van het Instituut Jules Bordet en het Erasmusziekenhuis, afhankelijk van de behoeften van onze patiënten.

 

Ondersteuning voor patiënten

Om een persoonlijk en prioritair contact te garanderen, begeleidt een coördinerend verpleegkundige oncologische zorg elke patiënt die in ons ziekenhuis behandeld wordt voor kanker van het spijsverteringsstelsel. Die verpleegkundige zal ook vragen beantwoorden of onverwachte problemen oplossen en patiënten tijdens het zorgtraject begeleiden.

We werken ook nauw samen met de afdelingen psycho-oncologie, diëtetiek/voeding en de sociale dienst om ervoor te zorgen dat elke problematiek in verband met kanker globaal wordt behandeld.

Onze afdeling werkt bovendien samen met de afdeling medische oncologie.

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 39

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud