Hepato-gastro-enterologie

Onze dienst is gespecialiseerd in de behandeling van alle pathologieën van het spijsverteringskanaal en de naburige organen zoals de lever en de pancreas. Buiten onze medische expertise bieden wij u een optimale behandeling tijdens de hele duur van uw parcours. Ons hulpvaardig en deskundig personeel verwelkomt u in een moderne eenheid uitgerust met de jongste generatie toestellen.

De voornaamste klinische activiteiten van de dienst hepato-gastro-enterologie hebben te maken met opnames, raadplegingen en medisch-technische (of endoscopische) activiteiten.
De 30 bedden van eenheid 408 worden gedeeld met de dienst digestieve heelkunde.
Elk jaar gaan er zo’n 12.000 raadplegingen door in de twee vestigingen van het UMC.
In dit specifieke vakgebied hebben zich de afgelopen 10 tot 15 jaar heel wat technische ontwikkelingen voorgedaan, vooral op het vlak van diagnostische en operatieve endoscopie. Momenteel voeren we ongeveer 7.000 onderzoeken per jaar uit.
Onze medisch-technische eenheid werd in 2018 helemaal vernieuwd, met 7 onderzoeksruimtes voor poliklinische procedures of procedures onder narcose. De eenheid is uitgerust met alle apparatuur die nodig is voor diagnostische en therapeutische endoscopie, inclusief een radiologieruimte speciaal ingericht voor interventionele procedures.

 

Consultatie

Uw digestieve problemen worden eerst op de raadpleging bekeken om ze te kunnen analyseren, uw probleem te begrijpen en u vervolgens de beste behandelingen voor te stellen.

Onze dienst verzorgt meer dan 12.000 raadplegingen per jaar. Sommige van die raadplegingen zijn gespecialiseerd zoals de raadpleging pancreatologie (ziekten van de pancreas), hepatologie (leverziekten), digestieve oncologie (digestieve tumoren), of inflammatoire darmziekten.

Tijdens de raadplegingen werken wij nauw met de diëtisten samen.

Hospitalisatie

Sommige situaties vereisen een hospitalisatie. In dat geval wordt u door onze zaalartsen op de gemengde gastro-enterologische en medische eenheid (eenheid 406) u verzorgd, waar ons team specialisten dagelijks toezicht houdt.

Onderzoek

Ons dienst neemt sinds lang deel aan en initieert onderzoeksprotocollen in alle domeinen van de gastro-enterologie om bij te dragen aan de beste en meest respectvolle geneeskunde voor de patiënt.

ONDERWIJS

De dienst hepato-gastro-enterologie is een stageplaats verbonden aan de Université libre de Bruxelles die, voor variabele periodes, artsen opvangt die zich op verschillende niveaus van hun medische opleiding bevinden (student in geneeskunde, kandidaat-specialist, bijkomende opleiding voor arts) Deze opleiding impliceert een dagelijkse aandachtige supervisie. Deze onderwijsopdracht dwingt ons ook op de hoogte te blijven van de jongste medische behandelingen.

 

Al onze artsen zijn conventioneel.

 

 

 

 

 

 

 

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 86

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines

1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens

1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud