Hepato-gastro-enterologie

Onze dienst is gespecialiseerd in de behandeling van alle pathologieën van het spijsverteringskanaal en de naburige organen zoals de lever en de pancreas.

Buiten onze medische expertise bieden wij u een optimale behandeling tijdens de hele duur van uw parcours. Ons hulpvaardig en deskundig personeel verwelkomt u in een moderne eenheid uitgerust met de jongste generatie toestellen.

Uw digestieve problemen worden eerst op de raadpleging bekeken om ze te kunnen analyseren, uw probleem te begrijpen en u vervolgens de beste behandelingen voor te stellen.

Onze dienst verzorgt meer dan 12.000 raadplegingen per jaar. Sommige van die raadplegingen zijn gespecialiseerd zoals de raadpleging pancreatologie (ziekten van de pancreas), hepatologie (leverziekten), digestieve oncologie (digestieve tumoren), of inflammatoire darmziekten.

Tijdens de raadplegingen werken wij nauw met de diëtisten samen.

Onderzoeken/ Technische Handelingen

Er kunnen meerdere onderzoeken voorgeschreven worden om de diagnose te bepalen. Ze worden allemaal op de eenheid endoscopie uitgevoerd. Sommige onderzoeken zoals gastroscopie of rectosigmoïdoscopie gebeuren het vaakst ambulant. Andere zoals een volledige coloscopie worden het vaakst in hospitalisatie of « one-day » gerealiseerd.

Hospitalisatie

Sommige situaties vereisen een hospitalisatie. In dat geval wordt u door onze zaalartsen op de gemengde gastro-enterologische en medische eenheid (eenheid 406) u verzorgd, waar ons team specialisten dagelijks toezicht houdt.

Patient VIH

Wij zijn ook gespecialiseerd in de behandeling van pathologieën gerelateerd aan seksueel overdraagbare aandoeningen. Deze patiënten zijn kwetsbaarder voor sommige types pathologieën.

Onderzoek

Ons dienst neemt sinds lang deel aan en initieert onderzoeksprotocollen in alle domeinen van de gastro-enterologie om bij te dragen aan de beste en meest respectvolle geneeskunde voor de patiënt.

Universitaire activiteiten

De dienst hepato-gastro-enterologie is een stageplaats verbonden aan de Université libre de Bruxelles die, voor variabele periodes, artsen opvangt die zich op verschillende niveaus van hun medische opleiding bevinden (student in geneeskunde, kandidaat-specialist, bijkomende opleiding voor arts) Deze opleiding impliceert een dagelijkse aandachtige supervisie. Deze onderwijsopdracht dwingt ons ook op de hoogte te blijven van de jongste medische behandelingen.

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 86

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines

1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens

1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud