Leverziekten – hepatologie

Hepatologie is de medische discipline die zich bezighoudt met de lever en leverziekten. Het is een tak van de gastro-enterologie; de lever is betrokken bij de spijsvertering.

We bieden een compleet zorgtraject voor leverziekten aan.

De artsen in ons team hebben een doorgedreven kennis in dit vakgebied opgebouwd.

Bovendien maakt de ziekenhuisinfrastructuur van UMC Sint-Pieter het mogelijk om zeer gespecialiseerde bijkomende onderzoeken uit te voeren: leverbiopsieën via de huid of de bloedvaten, fibroscanner, fibrotest, radiologische elastografie enz.

We werken ook nauw samen met andere medische diensten, onder andere infectiologie, endocrinologie en heelkunde, om leverziekten op een multidisciplinaire manier te behandelen.

Cirrose

In heel ernstige gevallen kan een leverziekte ontaarden in cirrose.

Cirrose zorgt voor heel wat complicaties die we gericht kunnen behandelen. Dankzij onze nauwe samenwerking met het verwijzingscentrum van onze universiteit worden patiënten wanneer dat nodig is door hetzelfde medische team naar een levertransplantatie begeleid. Ons team hecht ook veel belang aan medisch toponderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes.

Leverkanker

Onze dienst biedt een volledig zorgtraject aan voor leverkanker, van diagnose tot behandeling. De behandelopties voor leverkanker omvatten ook endovasculaire benaderingen, die in ons instituut uitgevoerd worden. Onze uitmuntende heelkundige behandelingen zijn het resultaat van een uitstekende samenwerking met het centrum voor hepatobiliaire chirurgie van de ULB, dat bestaat uit artsen van het UMC Sint-Pieter, het Erasmusziekenhuis en het Bordet Instituut.

Verslavingszorg SW

Ons team is ervaren in de behandeling van virale leverziekten. Het RIZIV erkent momenteel leverspecialisten (hepatologen) die de nodige opleiding hebben gevolgd. Het volgen van zo’n opleiding is namelijk verplicht om onder andere virale leverziekten zoals Hepatitis C te kunnen behandelen.

Onze dienst telt verschillende artsen die in dit vakgebied bekwaam en erkend zijn, dankzij de internationale opleidingen die ze hebben gevolgd. Ons team werkt nauw samen met netwerken van stedelijke ziekenhuizen, zoals het Hepatitis C-netwerk.. Ook in de behandeling van andere virale ziekten, zoals hepatitis B, hepatitis Delta en hepatitis E, hebben we een gedegen ervaring opgebouwd.

Addictologie TS

in voorbereiding

Afspraak maken

dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 36 39

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud