Interne geneeskunde

Het Departement Interne Geneeskunde omvat algemene hospitalisatiediensten en diensten waar de teams gespecialiseerd zijn in meer specifieke zorgen (infectieziekten, geriatrie, pneumologie, cardiologie, gastro-enterologie, enz.)

Het maakt deel uit van de stagediensten van het ULB- en VUB-netwerk en ontvangt elk jaar medische kandidaten die zich in verschillende disciplines komen specialiseren. Het bevordert een multidisciplinaire en alomvattende benadering van de patiënt.

Twee eenheden intensieve zorgen (algemeen en cardiologisch) en twee revalidatie-eenheden vervolledigen de 247 bedden van de afdeling, verspreid over de twee campussen.

Naast de hospitalisatie-activiteit (50% van de patiënten worden opgenomen vanuit de dienst spoedgevallen), omvat het Departement Interne Geneeskunde alle specialismen van interne geneeskunde. Ze verzorgen zowel ambulante consultaties als gespecialiseerde onderzoeken. Overeenkomsten met het RIZIV maken ook de gespecialiseerde behandeling van bepaalde pathologieën mogelijk, dankzij een speciale financiering: ademhalingsinsufficiëntie, insuline-afhankelijke diabetes, HIV-infectie.

Al deze disciplines zijn op beide campussen aanwezig.

Tenslotte, in het kader van de universitaire functie van ons ziekenhuis, maakt een groot aantal artsen del uit van de ULB (infectiologie, endocrinologie, semiologie, pneumologie, enz.) en verrichten zij klinisch onderzoek van hoog niveau, waardoor wij onze patiënten in vele vakgebieden de laatste nieuwe diagnostische en therapeutische ontwikkelingen kunnen aanbieden.

Het Departement Geneeskunde is voortdurend in beweging om te voldoen aan de eisen van kwaliteit en vooruitgang in de geneeskunde.

Tot de verwezenlijkingen behoren de opening van het Geriatrisch Dagziekenhuisop de campus Hallepoort (U411B) en de oprichting van een Stroke-eenheid en een tweede coronarografieruimte.

Afspraak maken

Chef dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud