Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting/ Fertiliteit

Het Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting (MBV) van het UMC Sint-Pieter is sinds meer dan 35 jaar gespecialiseerd in reproductieve geneeskunde. Gestart in 1983, heeft het centrum zich in de loop van de tijd aan de heersende technologische en maatschappelijke evoluties aangepast.

In 2017 is ons Centrum vernieuwd. Onze nieuwe lokalen (onthaal, raadplegingen, echografielokalen, ivf-laboratorium, operatiezaal) maken een globale en optimale behandeling van onze patiënten mogelijk.

Wij beschikken over alle wettelijk verplichte erkenningen zoals de erkenning als BMLM (Bank voor Menselijk Lichaamsmateriaal) toegekend door het FAAG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en de erkenning als centrum voor reproductieve geneeskunde type B, toegekend door het Brussels gewest.

Wij behalen al meer dan 9 jaar de ISO9001 norm voor kwaliteitsmanagement en een optimale globale opvang van de patiënten.

 

Wie kunnen wij helpen?

 • Personen die vragen hebben over hun vruchtbaarheid
 • Koppels die moeilijkheden ondervinden met natuurlijke bevruchting
 • Alleenstaande vrouwen
 • Homoseksuele koppels
 • Koppels waarvan één of beide partners chronisch drager is van een virus (hiv, hep. C, hep. B)
 • Koppels die een beroep moeten doen op een gerichteiceldonor of eendraagmoeder
 • Meeouderschap
 • Vrouwen die hun vruchtbaarheid willen behouden
 • Mannen die aan een programma voor spermadonatie willen deelnemen

Hoe kunnen wij u helpen?

Als natuurlijke bevruchting uitblijft, kunnen meerdere onderzoeken gedaan worden (bloedonderzoeken, sperma-analyse, echografie en andere medische beeldvorming, endoscopie en andere interventies) om een vruchtbaarheidsdiagnosete stellen en u naar de meest adequate behandeling te kunnen oriënteren.

Het is voor de patiënten belangrijk tijdens hun behandeling op een welomschreven kring van personen te kunnen terugvallen. MBV is niettemin in wezen een multidisciplinaire behandeling waarbij een ruim team van artsen, biologen en paramedici betrokken is.

Aanvullende informatie:

 • www.fivette.be : deze website bevat ook een FORUM voor patiënten (enkel bestemd voor patiënten die in behandeling zijn) dat dagelijks door een interne medewerker gemodereerd wordt.
 • Een keer per maand organiseert het Centrum voor MBV een informatiesessie van +/- 1u30, gegeven door een arts van het team. U krijgt er uitleg over de verschillende aspecten van MBV en een antwoord op uw vragen. De informatiesessie heeft de eerste maandag van de maand om 19u.45 in het auditorium van het Forum, Hoogstraat 322, plaats.

Algemene informatie en afspraken

Monitoring van de patiëntes Bloedafname en echografie

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 34 09

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud