Chronische hoest, hardnekkig sputum en frequente infecties van de luchtwegen?

Bronchiëctasie is een permanente verwijding en verdikking van de bronchiën ten gevolge van chronische infectie en ontsteking. De belangrijkste symptomen zijn een chronische hoest, overmatige productie van afscheiding (sputum) en frequente infecties van de luchtwegen. De oorsprong van deze bronchiëctasieën is uiteenlopend, en een respiratoir onderzoek is noodzakelijk om de diagnose te stellen en een optimale behandeling te bieden.

De diagnose wordt gesteld met een CT-scan van de borstkas, bloedonderzoek(en), sputumonderzoek en longfunctietests. Andere tests kunnen nodig zijn.

Bacteriën hopen zich op in de verwijde bronchiën, waardoor de kans op frequente luchtweginfecties toeneemt. Onze fysiotherapeuten zullen u daarom technieken aanleren om het sputum doeltreffend te verwijderen. Ontstekingen zullen worden behandeld met gerichte antibiotica en we zullen oplossingen aanreiken om deze infecties te voorkomen.

We beschikken over een team van bekwame ademhalingsfysiotherapeuten en werken multidisciplinair samen met de KNO- en gastro-enterologieteams om te zorgen voor een optimale behandeling van elke patiënt, met als doel ontstekingen van de luchtwegen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 37 79

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines
1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens
1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud