Orthopedie Traumatologie

De dienst orthopedie en traumatologie behandelt aandoeningen van het bewegingsapparaat, d.w.z. aandoeningen van de organen die bijdragen tot de stand en de bewegingen van het lichaam.

De traumatologie schenkt aandacht aan de patiënten met traumatische kwetsuren (fracturen, verstuikingen, luxaties) veroorzaakt door ongevallen (verkeersongevallen, sportongevallen, vallen, etc.…). De therapeutische middelen zijn erg verscheiden: van deimmobilisatie met gips tot de meest geavanceerde technieken van osteosynthese.

De orthopedie houdt zich meer in het bijzonder bezig met de diagnostiek en de behandeling van de chronische aandoeningen , van het bewegingsstelsel , bewegingsstelsel skelet van de gewrichten of van de pezen kunnen betreffen.

Bijvoorbeeld: artrose , (een degeneratieve aandoening van de gewrichten) moet soms behandeld worden door de vervanging van het gewricht het gewricht door een prothese (heup, knie, schouder, …). Talrijke articulaire en peri-articulaire aandoeningen kunnen ook poliklinisch in daghospitalisatie behandeld worden dankzij het gebruik vanminimaal invasieve chirurgische technieken, zoals een artroscopie.

Opdrachten van de dienst

Universitair onderwijs en vorming

Gezien het universitaire karakter van de instelling, verstrekken de chirurgen onderwijs en praktische vorming aan geneeskundestudenten of jonge artsen die zich wensen te specialiseren in de orthopedie en de traumatologie. Het chirurgenteam beschikt zo over de modernste diagnose- en therapeutische middelen.

Het wetenschappelijk onderzoek

Een andere opdracht van de dienst orthopedie is de wetenschappelijke activiteit in de vorm van medische research. Dankzij de voorstelling van de resultaten van hun werk heeft de dienst een nationale en internationale erkenning opgebouwd.

Afspraak maken

Chef dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 32 58

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines

1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens

1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud