Interstitiële longaandoeningen

Affections touchant la partie du poumon responsable des échanges gazeux avec un degré plus ou moins important d'inflammation et de fibrose entraînant un essoufflement et une insuffisance respiratoire progressive.

Interstitiële longaandoeningen

Diffuse interstitiële longziekte is een betrekkelijk zeldzame groep van ziekten. Dit zijn aandoeningen die het deel van de longen aantasten dat verantwoordelijk is voor de gasuitwisseling, met verschillende gradaties van ontsteking en fibrose die leiden tot ademnood en progressieve ademhalingsinsufficiëntie.

De diagnose is complex en vereist een multidisciplinaire bespreking.
Binnen de dienst Pneumologie voeren we de eerste evaluatie van deze pathologieën uit in samenwerking met verschillende specialismen (radiologie, anatomo-pathologie, enz.) met behulp van de modernste technieken, endoscopisch (cryobiopsies, enz.) of thoraxchirurgie. Na de eerste diagnose kan de patiënt in ons centrum adequaat worden behandeld of heeft hij een specifieke behandeling nodig die slechts beperkt toegankelijk is, en zal naar een gespecialiseerd centrum worden doorverwezen om die te ondergaan.

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 37 79

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines
1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens
1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud