Een multidisciplinair team (dokters, kinesitherapeuten/fysieke trainers) gespecialiseerd in inspanning, staat voor u klaar om u bij het beoefenen van uw sport te begeleiden.


U kunt bij ons voor een raadpleging bij de dokter, een cardiorespiratoire test en de analyse van uw resultaten terecht. Aan de hand van de resultaten bespreken wij uw streefdoelen en behoeften en stellen wij samen met u een trainingsplan samen. Op maat van uw niveau en uw doelstellingen.

Indien nodig, verwijzen wij u naar onze naaste medewerkers: een cardioloog, een voedingsdeskundige, een sportarts en een sportkinesist (gespecialiseerd in stoornissen van het bewegingsapparaat).

Het inspanningslaboratorium verwelkomt u op campus Hallepoort.

Voorgestelde testen

Wij nemen cardiorespiratoire inspanningstesten met ECG (elektrocardiogram) af en meten uw ademhalingsparameters.
Die testen hebben, naargelang uw sport of de medische indicaties, op een fiets of looptapijt plaats.

Zo bepalen wij uw drempel, uw VO2 max, uw VO2/kg, uw maximaal aeroob vermogen (bij een test op de fiets), uw maximale aerobe snelheid (bij een test op een looptapijt).

Op uw vraag kunnen specifieke veldtests afgenomen worden.

Voor wie?

  • U sport regelmatig, u bent een beginner of u wilt opnieuw gaan sporten: op basis van uw inspanningscapaciteiten evalueren en begeleiden wij u bij het beoefenen van uw sport. Ongeacht uw leeftijd, niveau, gezondheidstoestand of streefdoel.
  • Clubs : Sportmedische onderzoeken van uw spelers en evaluatie van hun inspanningscapaciteit.

Afspraak

Tel: +32(0)2 535 32 11

 

Mail: brusselssportsclinic@stpierre-bru.be


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
Voormiddag - - - - - -
Namiddag - - - 14:00-16:00 - -

Verantwoordelijken van het medische team