Oncologie

Diensthoofd | Dr Corina MARTINEZ MENA

 

De dienst Oncologie behandelt mensen met kanker.


Wij werken multidisciplinair om elke patiënt, van de diagnose tot de verschillende therapiemogelijkheden, een behandeling op maat te geven: chirurgie, radiotherapie, medische behandelingen zoals chemotherapie, immunotherapie, doelgerichte therapie en hormoontherapie.

Wij steunen daarvoor op de verschillende diensten van ons ziekenhuis zoals het laboratorium LHUB-ULB, het laboratorium voor Pathologische Anatomie, Medische Beeldvorming en Nucleaire Geneeskunde.

 

Zorgaanbod

De medische behandelingen worden in het dagziekenhuis (One Day- Eenheid 506) door verpleegkundigen gespecialiseerd in oncologie gegeven.

De zwaarste behandelingen, het onder controle houden van complicaties van behandelingen en de oppunstellingen hebben op onze hospitalisatie-eenheid (Eenheid 306) plaats.

Een team samengesteld uit psychologen, voedingsdeskundigen, pijnspecialisten en specialisten in palliatieve zorgen begeleidt de patiënt tijdens heel zijn ziekte, van het vroegste stadium tot het levenseinde.

Onze coördinerende verpleegkundigen voor oncologische zorgen (COZ) vormen permanent de brug tussen de patiënt, zijn familie en de verzorgers.
 

Onderzoek

Wij nemen binnen ons netwerk ULB -Bordet - Erasme, EORTC aan diverse klinische onderzoeksprojecten deel.

 

Onze specialiteiten