Hepatologie is de medische discipline die zich voor de lever en de ziekten van de lever interesseert. Het is een discipline van de gastro-enterologie; de lever speelt immers een rol bij de spijsvertering.


Leverziekten zijn van virale oorsprong, alcoholische, metabolisch, genetisch of cancereus.

Ons zorgaanbod in hepatologie is volledig.

De artsen van ons team hebben de meest doorgedreven kennis ter zake verworven.

Daarenboven laat de ziekenhuisinfrastructuur van het UMC Sint-Pieter toe zeer gespecialiseerde bijkomende onderzoeken uit te voeren: leverbiopsieën, percutaan of vasculair, fibroscanner, fibrotest, elastografie, radiologie…

Wij werken ook nauw met andere medische diensten (zoals infectiologie, endocrinologie of chirurgie) samen om leverziekten multidisciplinair te behandelen.

In de zwaarste gevallen leiden leverziekten tot cirrose.

Cirrose leidt tot heel wat complicaties die we kunnen behandelen. Dankzij onze geprivilegieerde samenwerking met het referentiecentrum van onze universiteit worden patiënten, zo nodig, door hetzelfde medische team naar levertransplantatie begeleid. Ons team besteedt ook veel aandacht aan medisch onderzoek van hoog niveau en de ontwikkeling van nieuwe behandelingswijzen.

Leverkankers

Onze dienst biedt een volledige behandeling van leverziekten: van de diagnose tot de behandeling. De mogelijke behandelingen van leverkanker omvatten ook endovasculaire benaderingen, die in ons ziekenhuis kunnen worden uitgevoerd. De hoge kwaliteit van de chirurgische behandelingen is gegarandeerd door de samenwerking met het centrum voor hepatobiliaire chirurgie van de ULB, samengesteld uit artsen van het UMC Sint-Pieter, Hôpital Erasme en het Instituut Bordet.


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
Hallepoort 8:40-16:40 9:00-16:30 8:40-17:00 9:20-17:00 14:00-16:30 -
César De Paepe - 13:30-16:00 - - - -

Verantwoordelijken van het medische team

  • Pierre Eisendrath
    Pierre Eisendrath Hepato-gastro-enterologie