Inflammatoire darmziekten (IDZ) omvatten de ziekte van Crohn (ZC) en colitus ulcerosa (CU). Ze worden gekenmerkt door een chronische ontsteking van de darmwand die bij CU het rectum en het colon kan bereiken en bij de ZC het hele spijsverteringskanaal.


Deze ziekten zijn niet zeldzaam. Ze manifesteren zich op elke leeftijd, het meest bij jongeren.

De manifestaties zijn weinig specifiek, waardoor de diagnose vaak maanden later gesteld wordt.

De symptomen zijn vaak van digestieve aard (buikpijn, chronische diarree, bloedverlies) en gaan met meer algemene symptomen gepaard zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, vermageren, anemie … De ziekte wordt het vaakst tijdens een inflammatoire opstoot gediagnosticeerd en door meerdere bijkomende onderzoeken bevestigd.

Ons team bestaat uit gastro-enterologen, coördinerend verpleegkundigen en secretaresses, psychologen en diëtisten. Wij begeleiden u van de diagnose tot de meest aangepaste behandeling voor uw ziekte.

Wij werken ook nauw met andere medische diensten samen voor een multidisciplinaire behandeling van aanverwante inflammatoire ziekten (reumatologie, dermatologie, radiologie, infectiologie, oftalmologie, chirurgie, pediatrie als de zieke een kind is…).


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
Voormiddag            
Namiddag            

Verantwoordelijken van het medische team

  • Pierre Eisendrath
    Pierre Eisendrath Hepato-gastro-enterologie