De eenheid hoogrisicozwangerschap (MIC: Maternal Intensive Care)

Sommige zwangere patiëntes worden tijdens hun zwangerschap gehospitaliseerd. Ze worden op deze eenheid door een multidisciplinair team verzorgd. Dat team doet er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, ook al is het soms lang.

De mama’s van een premature baby die gehospitaliseerd is, verblijven ook op deze dienst.

Hospitalisatie-eenheid zwangerschappen
10e verdieping -Route 510A
T. +32 (0)2 535 36 35

Bezoekuren: 13u. tot 19u30.

Neonataal centrum

De dienst neonatologie vangt pasgeborenen op die speciale zorgen nodig hebben.

De meeste zijn premature baby’s die geavanceerde apparatuur en spitstechnologie nodig hebben om te overleven. Om de stress van de op neonatologie gehospitaliseerde kinderen te verminderen, heeft het UMC Sint-Pieter een zorgfilosofie ontwikkeld waarbij de individuele noden van elk kind centraal staan.Voor de verzorging van de baby wordt nauw samengewerkt met de ouders. De architectuur van de dienst, die veel eenpersoonskamers telt, is speciaal ontworpen om de kinderen te beschermen tegen de geluids- en lichtoverlast die meestal op dat type dienst aanwezig is. De premature pasgeborenen worden in alle kalmte en in het donker verzorgd.

De zorgen worden aangepast aan het gedrag van de baby. Begrijpen wat de premature baby vraagt, vergt een specifieke opleiding van de verzorgers. Deze gespecialiseerde vorming wordt onderwezen door het NIDCAP (Neonatal Individual Developmental Care and Assessment Program) waarvoor het UMC Sint-Pieter het eerste erkende centrum in België is. De nieuwgeborenen die een bijzondere opvolging vergen, worden in functie van hun pathologie op drie specifieke diensten gehospitaliseerd.

Campus Hallepoort – Hoofdingang – Ingang A
Route 611
T. +32 (0)2 535 43 27

Neonatologie en risicozwangerschap

Raadpleging borstvoeding

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 34 09

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines
1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens
1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud