Meer steun bij de keuze van de voeding van de pasgeborene
Wij zijn een Baby Vriendelijk Ziekenhuis.
Dit betekent onder meer dat onze kraamkliniek haar patiënten en hun moeders de nodige ondersteuning biedt om de borstvoeding optimaal te laten verlopen.
Daarom is er een team van verloskundigen gespecialiseerd in voeding voor pasgeborenen (IBCLC gecertificeerde consulenten) opgericht, dat zowel voor als na de geboorte van uw kind tot uw dienst staat, in consultatie of op de kraamafdeling tijdens uw verblijf.
Wanneer moet ik een afspraak maken met een lactatiekundige?
Voor de geboorte Het is goed om al over het onderwerp borstvoeding na te denken, vooral als de aanstaande moeder een borstoperatie heeft ondergaan, een geschiedenis van borstvoedingsproblemen heeft, een tweeling heeft, tepels heeft die niet uitsteken (ook wel navelstreng- of platte tepels genoemd), vragen heeft over de keuze van de voeding van de pasgeborene (moederlijk of kunstmatig), twijfels of angsten heeft…
Na de geboorte : Wij begeleiden u tijdens de hele borstvoedingsperiode, volgens uw behoeften en vragen, tot uw baby één jaar oud is. De meest voorkomende verzoeken hebben betrekking op problemen met borstpijn, melkproductie, slaappatronen van de pasgeborene, het afbouwen van borstvoeding, problemen met beperkende tongbanden..
Wij ontvangen u met vriendelijkheid en respect voor uw keuzes.
Afspraak maken
T. +32(0)2 535 47 13
Om contact op te nemen met het team van lactatiekundigen:
Email : consultante_lactation@stpierre-bru.be
12 vuistregels voor het BFHI (Baby Friendly Hospital Initiative)
Ons beleid is gebaseerd op de filosofie van het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) dat ondersteund wordt door UNICEF en het WHO en volgt volgende 12 vuistregels voor het welslagen van borstvoeding:
- Een geschreven beleid over borstvoeding volgen dat standaard bekendgemaakt wordt aan alle zorgverleners.
- Alle zorgverleners de nodige vaardigheden aanleren die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van dat beleid.
- Alle zwangere vrouwen informeren over de voordelen en de praktijk van borstvoeding, ongeacht of ze in de instelling gevolgd worden.
- De baby onmiddellijk na de geboorte gedurende minimum een uur huid op huid op de moeder leggen. De moeders aanmoedigen om hongersignalen van hun baby te herkennen en hulp aanbieden indien nodig.
- Aan vrouwen uitleggen hoe ze hun baby aan moeten leggen en hoe zij de melkproductie in stand kunnen houden, zelfs als de baby van de moeder gescheiden moet worden.
- Pasgeborenen geen andere voeding of drank geven dan borstvoeding, tenzij op medische indicatie.
- Moeder en kind 24u/24 samen laten.
- Borstvoeding op verzoek van het kind aanmoedigen.
- Kinderen die borstvoeding krijgen geen speen of fopspeen geven.
- Moeders na het verlaten van de instelling naar borstvoedingsbegeleidingsgroepen en andere aangepaste ondersteuning doorverwijzen. Netwerken.
- Gezinnen van commerciële druk afschermen door de Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van moedermelkvervangende producten na te leven.
- Tijdens de arbeid en de bevalling praktijken toepassen die de band moeder-kind en een goede start van borstvoeding bevorderen.
Onze begeleiding in de bevallingskamer is gebaseerd op respect voor de fysiologie.
Meer gemedicaliseerde interventies tijdens de arbeid, de bevalling en het onthaal van de baby worden enkel verricht als de situatie het vereist en worden aan de ouders uitgelegd.