Gynaeco-oncologie

Onze Gynaeco-oncologiekliniek biedt multidisciplinaire behandelingen aan voor de meest voorkomende gynaecologische kankers (kanker van de baarmoeder, de eierstokken, de baarmoederhals) maar ook de meest zeldzame kankers (kankers van de vulva, de vagina).  

Elke patiënte wordt continu door ons multidisciplinair team omringd voor de diagnose en de opvolging van gynaecologische bekkenkankers.

De meest voorkomende kankers zijn kanker van de baarmoeder (baarmoederhals), kanker van de eierstokken en van de baarmoederhals.

Ook de meest zeldzame kankers, zoals kanker van de vulva en de vagina, worden op onze eenheid behandeld.

 

Multidisciplinair team

Ons team is samengesteld uit gynaeco-oncologen (erkend voor hun specialisatie in gynaecologische oncologie), medische oncologen radiotherapeuten, anatomo-pathologen, radiologen, specialisten in nucleaire geneeskunde, coördinerend verpleegkundigen en oncopsychologen.

 

Mini-invasief

De Gynaeco-oncologiekliniek van het UMC Sint-Pieter biedt de meest recente chirurgische behandelingen, in het bijzonder zogeheten minimaal-invasieve chirurgie (laparoscopie, interventionele endoscopie ), met minder bijwerkingen en een grotere levenskwaliteit voor de patiënten.

 

Klinisch onderzoek

Onze kliniek neemt binnen de Belgian Gynecologic Oncology Group (BGOG), aan meerdere klinische studies deel die permanent bijdragen aan een betere behandeling van de patiënten en hun ziekte.

 

Kanker en vruchtbaarheid /Oncofertiliteit

Onze dienst draagt bij aan uw levenskwaliteit. Van bij de aankondiging van de diagnose van kanker zullen wij u alle informatie geven over de mogelijkheden om uw vruchtbaarheid te behouden.

Afspraak maken

Cheffe dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 34 09

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud