Universitair ziekenhuis

Sinds zijn oprichting onderhoudt het Sint-Pieter ziekenhuis een nauwe band met de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Op deze manier behoudt het UMC Sint-Pieter zijn functie van algemeen ziekenhuis, en onderwijs- en onderzoeksinstelling, waarvoor het samenwerkt met het academische ziekenhuis van Jette en het Erasmusziekenhuis.

De talrijke stagecoördinators in het ziekenhuis begeleiden de studenten geneeskunde bij een groot aantal verschillende stages in de verschillende takken van de geneeskunde. Ook jonge artsen zijn er welkom voor een gespecialiseerde opleiding in interne geneeskunde, heelkunde, gynaecologie-verloskunde, pediatrie, oftalmologie (oogheelkunde), stomatologie (mondheelkunde), enz.

In samenwerking met de universiteiten en de onderzoekslaboratoria neemt het UMC Sint-Pieter ook deel aan klinische en translationele onderzoeksprojecten. Deze zorgen ervoor dat de laatste diagnostische en therapeutische ontwikkelingen ook aan de patiënt ten goede komen.