Borstkliniek – ISALA-centrum van het CHU Saint-Pierre

Negen jaar Europese certificaat

Ons ISALA-centrum heeft net de bevestiging gekregen van de Eusoma-certificering die het sinds 2015 bezit. Naast onze erkenning als geaccrediteerde kliniek is deze Europese kwaliteitscertificering de strengste en meest gecontroleerde erkenning die een centrum van dit type op Europees niveau kan claimen.

In zijn laatste 2023-rapport over borstklinieken herhaalt het KCE het belang van de kwalificatie van het centrum bij de behandeling van borstkanker: patiënten hebben een significante vermindering in hun sterfte aan borstkanker als ze worden behandeld in erkende borstklinieken. *

Deze Eusoma-erkenning versterkt onze status als erkend centrum nog verder. Het vereist een zeer uitgebreide databank, met het verzamelen en communiceren van een breed scala aan gegevens met betrekking tot de patiënt, de ziekte, de behandeling en de follow-up. Het stelt ons in staat om het werk van het centrum te controleren en, bovenal, om de kwestie van kwaliteitszorg die voldoet aan de werkelijke behoeften van patiënten aan de orde te stellen.

Het bewijst in het bijzonder het bestaan van een correcte diagnose vóór de behandeling en de juiste behandeling, etc. Zoveel voorzorgsmaatregelen die vanzelfsprekend lijken, maar in de praktijk niet altijd de norm zijn. De naam « Borstkliniek » beschermt de kliniek maar niet de vrouw. De Belgische normen voor een erkenning zijn veel minder streng dan de Europese.

De Europese erkenning is een garantie voor kwaliteit. De patiënten zullen in de best mogelijke omstandigheden optimaal verzorgd worden, zonder over- of onderbehandelin De analyse ervan biedt garanties op een aangepaste behandeling zonder over- of onderbehandeling. De Europese erkenning is een garantie voor kwaliteit. De patiënten zullen in de best mogelijke omstandigheden optimaal verzorgd worden, zonder over- of onderbehandelin

Het is ook een grote erkenning voor onze teams, die elke dag hard werken om ondersteuning van hoge kwaliteit te bieden. Het rapport vermeldt opnieuw in het bijzonder de warme, allesomvattende zorg die wordt geboden, de “patiëntenzorg”-sfeer en de toewijding van het hele team.

Kliniek van Sein – Centrum Isala
CHU Saint-Pierre
Cellebroersstraat 13 1000 Brussel
2e verdieping
T+32 (0)2 535 44 92

Ga naar de inhoud