Spoedgevallen

Elk jaar maken zo'n 85 000 patiënten hun doortocht langs de dienst spoedgevallen.

De Dienst Spoedgevallen en de M.U.G. (Mobiele Urgentie- en reanimatieGroep) zijn beschikbaar via 290, Hoogestraat, 1000 Brussel, op het gelijkvloers van het gebouw 600 gelegen en groeperen de zware eenheden (eenheden voor de reanimatie, de operatiezalen, …).

De spoedgevallendienst verenigt de twee spoedgevallendiensten voor pediatrie en volwassenen, met gescheiden medisch en verpleegkundig personeel voor de twee disciplines, wegens hun verschillende vaardigheden, populaties en pathologieën.

De afdeling is 24 uur per dag open voor alle soorten medische, chirurgische, gynaecologische, psychiatrische, oogheelkundige, stomatologische en andere pathologieën.

De afdeling is uitgerust met een eerstelijns receptie, twee reanimatiekamers (een pediatrische, een volwassene), een tandheelkundige spreekkamer, een oftalmologische onderzoeksruimte, een gynaecologische onderzoeksruimte en een radiologiezaal.

In alle onderzoeksruimten kunnen de patiënten permanent worden gevolgd, met name hun hart. De dienst heeft een specifiek zorgtraject voor acuut myocardinfarct, polytrauma en beroerte.

De MUGbrengt voornamelijk cardiale, respiratoireen chirurgische pathologieën (polytrauma), enz. terug naar het ziekenhuis.

Bovendien maakt eentijdelijke opname van acht bedden de oriëntatie mogelijk in de beste omstandigheden van comfort van personen van wie de pathologie moeilijk te identificeren is bij aankomst.

Het psychiatrisch team van de spoedgevallendienst behandelt meer dan 4.000 gevallen en geeft advies op verzoek van het parket (observatie) en verzorgt patiënten die lijden aan posttraumatische stress.

Oftalmologische spoedgevallen

Beschikbaar 24h/24.

Op volgende momenten is er een oogarts met wachtdienst ter plaatse:

  • Weekdagen: van 8u00 tot 16u30 op de raadpleging oftalmologie, ingang via Wolstraat 105 – route 204.
  • ’s Avonds van 18u00 tot 20u00 op de spoeddienst, ingang via Hoogstraat 290.
  • Weekend en feestdagen op de spoeddienst van 10u00 tot 12u00 en van 18u00 tot 20u00.

Buiten deze uren worden de patiënten opgevangen door een spoedarts die indien nodig de oogarts telefonisch kan bereiken.

Afspraak maken

Chef dienst

Secretariaat

(niet voor een afspraak)

Fax

+32 2 535 44 91

Onze sites voor consultatie

Hallepoort

105 rue aux Laines
1000 Bruxelles

Alexiens / César de Paepe

13 rue des Alexiens
1000 Bruxelles

Ons team

Sorry, No posts.

Onze brochures

Sorry, No posts.

Onze video’s

Sorry, No posts.
Ga naar de inhoud