Uw verblijf

Identificatie

Voor uw veiligheid en uw gezondheid is het dragen van een identificatiearmband verplicht voor alle patiënten. Bij uw aankomst wordt u een dergelijke armband bezorgd.

Televisie

Gelieve u tot een verpleegkundige van de eenheid te wenden om een afstandsbediening te bekomen.

Op kanaal 10 vindt u informatie over het UMC Sint-Pieter en uw verblijf bij ons. Op kanaal 18 vindt u informatie over de kraamafdeling, moederschap, borstvoeding en de dienst neonatologie.

Internet

Het ziekenhuis stelt de patiënten van de raadplegingen en de gehospitaliseerde patiënten het gratis wifinetwerk « CHUSTP-FREE » ter beschikking. Na verbinding te hebben gemaakt, kan u zich via uw patiëntennummer of gsm-nummer identificeren.

 

Ziekenhuishygiëne

Om hygiënische redenen worden planten in pot niet toegelaten op de kamers. Tenzij anders vermeld, zijn snijbloemen wel toegestaan.

Aan patiënten gehospitaliseerd in een isoleerkamer wordt gevraagd de op de eenheid geldende hygiënemaatregelen te respecteren. Het verzorgend personeel zal u de procedures uitleggen.
 

Mogelijkheid tot een extra bed in de kamer

Als u in een eenpersoonskamer verblijft, kan een extra bed (voor uw partner, een naaste…) ter beschikking gesteld worden tegen betaling van het forfaitaire bedrag van 25,00 euro per dag. Bij hospitalisatie op pediatrie is automatisch voorzien dat een van de ouders bij het kind kan overnachten, ongeacht het kamertype dat u gevraagd hebt en zonder betaling van een supplement.

De maaltijden

Worden verdeeld om

  • 8 u voor het ontbijt,
  • 11.30 u voor het middagmaal,
  • 17 u voor het avondmaal.

Als een bezoeker dat wenst, kan hij aan het onthaal van de opname maaltijdtickets kopen en samen met u op de kamer eten. Indien u dat wenst, bieden wij maaltijden conform uw religieuze overtuiging aan.

Rookvrij ziekenhuis

Het UMC Sint-Pieter is lid van het Europees Netwerk van Rookvrije ziekenhuizen. Het is verboden buiten de daartoe voorziene ruimtes te roken.

Op campus César De Paepe is een rookzaal op het gelijkvloers. Op campus Hallepoort staan buiten, aan de hoofdingang (A), rookoverkappingen.

Indien u dat wenst, kunt u het zaalpersoneel om hulp bij tabaksontwenning vragen.

  • Centrum voor Hulp aan Rokers +32 (0)2 535 34 81 - +32 (0)2 535 42 03


Eetgelegenheden

  • Campus Hallepoort

Ingang – Wolstraat:

De cafetaria Cosy op het gelijkvloers biedt een gevarieerde kleine kaart (pastagerechten, croque-monsieur, gebak…).

Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 07u30 tot 17u

Gesloten in het weekend en op feestdagen 

  • Campus César De Paepe

De cafetaria op het gelijkvloers heeft een ruime keuze aan sandwiches, soep, een dagschotel en een selectie pastagerechten.

Openingsuren: van 7 tot 18 u.

Filosofische en religieuze bijstand

Uw filosofische en religieuze overtuiging wordt gerespecteerd. Enkel wanneer u dat wenst, krijgt u het bezoek van een lekenconsulent of van een vertegenwoordiger van uw godsdienst of levensbeschouwing. U kunt dat bij het zorgteam aanvragen. 

Op de 9e verdieping van gebouw 400 staat een “vrede”ruimte, bestemd voor levensbeschouwingen, te uwer beschikking.

Uw gesprekspartners

Er wordt een honderdtal beroepen in het ziekenhuis uitgeoefend. Die diversiteit aan competenties garandeert u kwaliteit en veiligheid. Elke gesprekspartner heeft zijn welomschreven en aanvullende rol. U zult tijdens uw verblijf verschillende beroepscategorieën ontmoeten: artsen, verpleegkundigen, zorgteams, de schoonmaakploeg, het administratief personeel.

Omdat Sint-Pieter een universitair ziekenhuis is, verwelkomen wij stagiair-artsen en -verpleegkundigen.

Interculturele bemiddeling

Ons ziekenhuis ontvangt elk jaar mensen uit de hele wereld die het vaak moeilijk hebben om zich in één van onze drie landstalen uit te drukken. Naast het taalprobleem impliceert deze multiculturele rijkdom ook een verschil in culturele opvattingen en referentiekader tussen patiënten en verzorgers. Als u moeilijkheden ondervindt om met ons te communiceren, kunt u vóór uw komst naar het ziekenhuis een intercultureel bemiddelaar (ook voor gebarentaal) aanvragen.

  • Daarvoor kunt u het nummer +32 (0)2 535 32 48 bellen

De sociale dienst

De sociale dienst kan u waardevolle hulp bieden vóór (via de maatschappelijk werkers van de raadplegingen) tijdens en na uw hospitalisatie. Wij stellen alles in het werk om uw welzijn te verbeteren. Onze ploeg komt doorgaans tussen op uw vraag, op vraag van uw familie of op vraag van het verzorgend personeel. Aarzel niet om een verpleegster van uw eenheid te vragen of een maatschappelijk werker kan langskomen.

Pediatrisch atelier

Het hele jaar door ontfermen gespecialiseerde opvoeders zich over de kinderen die gehospitaliseerd zijn zodat zij in een unieke en geprivilegieerde omgeving verzorgd kunnen worden. Via diverse activiteiten, individueel of in groep, worden de kinderen gerustgesteld, getroost, geholpen en aangemoedigd.

School

Uw kind is gehospitaliseerd en u maakt zich zorgen over zijn scholing? Kinderen kunnen onderwijs genieten in het Pedagogisch Centrum Jules Anspach, een gespecialiseerde type 5-school op onze dienst pediatrie. Er wordt onderwijs verstrekt aan gehospitaliseerde kinderen uit het kleuter- en het lager onderwijs.

De vrijwilligers

Vrijwilligers van het Rode Kruis gaan op al onze diensten rond. Zij bieden u gratis gevarieerde lectuur aan en kunnen u op de diverse diensten en raadplegingen begeleiden.