De vzw Interstices UMC Sint-Pieter is samengesteld uit 3 diensten die actief zijn in het ziekenhuis:

 1. De dienst Liaison-Verslavingen richt zich tot patiënten die drugs en/of alcohol consumeren en in het UMC Sint-Pieter gehospitaliseerd zijn. De dienst gaat naar hen toe en biedt de zorgteams medisch-psychisch-sociale ondersteuning om de zorgkwaliteit op het vlak van toxicomanie en alcohologie te verbeteren.

  Liaison-Verslavingen biedt ook een consultatie om de patiënten, voor en na hun verblijf in het ziekenhuis, in het netwerk van gespecialiseerde zorgen te oriënteren.
   
 2. De dienst Ouderschap-Verslaving werkt multidisciplinair en helpt ouders en toekomstige ouders met problemen gelinkt aan het gebruik van drugs of medicijnen. De doelstellingen van Ouderschap-Verslaving zijn:

  - Een evaluatie van de gezinssituatie en het voorzien van hulp en zorg die aan de noden van alle gezinsleden tegemoetkomt;

  - Ondersteuning van de band ouders-kind door het begeleiden van de eerste relationale ervaringen.

  - Een luisterend oor en preventieve hulp voor de sanitaire, sociale, psychologische en psychiatrische schade door het gebruik van drugs.
   
 3. De dienst Spoed-Toxicomanie is op de spoeddienst gevestigd en behandelt, in samenwerking met Liaison-Verslavingen en Ouderschap-Verslaving, patiënten die drugs en/of alcohol consumeren.

 

Contacts

Liaison-Verslavingen
32 (0)2/535.30.52

Ouderschap-Verslaving
+32 (0)2/535.30.51

Spoed-Toxicomanie
+32 (0)2/535.39.25


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
Voormiddag            
Namiddag            

Verantwoordelijken van het medische team