Chirurgische behandeling van de goedaardige ziekten en van de kankers van het digestief systeem: slokdarm, maag en twaalfvingerige darm, dunne darm en dikke darm (colon), rectum en anus, lever, blaas, galwegen, pancreas, en hernia’s van het abdomen.


De behandeling van de digestieve kankers wordt bepaald tijdens een multidisciplinaire oncologische consultatie, met deelname van chirurgen, maar tevens met radiologen, medische oncologen, chemotherapeuten, radiotherapeuten, etc.

De meest voorkomende kankers zijn dikkedarmkanker, slokdarmkanker en maagkanker. De goedaardige ziekten zijn dikwijls inflammatoire ziektes, bij voorbeeld appendicitis, cholecystitis, diverticulitis, maagzweer, gastro-oesofagische reflux.

De dienst abdominale chirurgie behandelt tevens de aandoeningen van de buikwand, zoals lies- en navelbreuken of buikwandhernia na chirurgie. Een belangrijk deel van de activiteit bestaat uit bariatrische of obesitaschirurgie, door de techniek van de maagring of door gastric bypass. De beslissing over de adequate behandeling wordt genomen door het multidisciplinaire team van de kliniek van het ideale gewicht.

De groter meerderheid van de abdominale ingrepen worden met laparoscopie (coelioscopie) uitgevoerd. Deze minimaal invasieve chirurgie heeft veel voordelen: minder postoperatieve pijn, zeer beperkte opnameduur, korte herstelperiode, snelle herneming van de beroepsactiviteit. Het esthetisch voordeel is ook belangrijk: erg kleine abdominale littekens en dientengevolge klein risico op postoperatieve buikwandhernia.
 


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
Hallepoort 8:30-12:00 9:00-12:00 9:00-12:00 14:00-16:45 - -
César De Paepe - 9:00-12:00 14:00-16:00 - - - -

Verantwoordelijken van het medische team

  • Guy Bernard Cadiere
    Guy Bernard Cadiere Heelkunde