Uw opname

Campus Hallepoort

Klassieke hospitalisatie en One Day (<24u)

Het onthaal van de opname bevindt zich op het gelijkvloers, Wolstraat 105 (route 504).

Het onthaal van de opname is open: 

 • Van maandag tot vrijdag van 6u30 tot 17 u.
 • Gesloten op zaterdag.
 • Op zondag van 14 tot 18 u.

Campus César De Paepe

Klassieke hospitalisatie
Het onthaal van de opname bevindt zich op de 1e verdieping (blauwe liften) van de Pain Clinic, Cellebroersstraat 13. 

Het onthaal van de opname is open van maandag tot vrijdag van 13 tot 16u30 en op woensdag van 8u. tot 12u.

Hospitalisatie geprogrammeerd door de dokter

Wij raden u aan u vóór de dag van uw opname aan het onthaal van de opname aan te bieden om vooraf alles te regelen. Door dit systeem van preopname kunt u vóór uw ingreep alle administratieve formaliteiten afhandelen. Zo wint u tijd bij uw aankomst op de dag van uw opname en heeft u alle nuttige informatie voor het organiseren van uw verblijf in het ziekenhuis.

U gaat binnenkort bevallen?

Denk aan uw preopname vanaf uw 22e week zwangerschap

De preopname kraamafdeling is een balie waar u op specifieke uren terechtkunt om enkele weken voor uw zwangerschap de administratie voor uw opname af te handelen.

Meer info

Annulatie

Bij een geplande opname is het belangrijk ons zo snel mogelijk te verwittigen als u verhinderd bent. Als u niet ten laatste 2 werkdagen voor de datum van uw opname annuleert, worden u administratieve kosten aangerekend.

Tel: 02 535 38 38.

Kamerkeuze

Tijdens de planning/preopname/opname hebt u de keuze tussen een eenpersoons- en een tweepersoonskamer. Wij proberen in de mate van het mogelijke uw wens te respecteren. Als dat niet onmiddellijk kan, doen wij er alles aan om u van zodra mogelijk naar de gewenste kamer te transfereren. Als u voor een eenpersoonskamer kiest, gaat u akkoord met de daarbij horende financiële voorwaarden zoals een kamersupplement en honorariasupplementen. Deze laatste zijn tot 300% van het basisbedrag van het RIZIV begrensd. U krijgt alle voorwaarden in een document.

Ga na wat uw hospitalisatieverzekering dekt. Bij twijfel kunt u de dienst opnames of de cel planning contacteren die – als u ons met uw handtekening daartoe een mandaat geeft – in uw plaats bij uw verzekering kunnen informeren. Deze dienstverlening is gratis.

Enkel in een eenpersoonskamer kan een begeleider bij u logeren. U betaalt daarvoor een supplement van 25€/nacht na het akkoord van de zorgeenheid (in functie van de gezondheidstoestand van de patiënt). Uw begeleider kan ook in het ziekenhuis eten. De maaltijden dienen vooraf betaald te worden bij de dienst opnames.

Als u in een tweepersoonskamer verblijft, kan u geen enkel supplement aangerekend worden.

Volgens de rechten van de patiënt kunt u vrij uw arts kiezen (een interne dokter of een dokter toegestaan door het ziekenhuis).

Belangrijk: de honoraria, de hospitalisatiekosten en de eventuele supplementen staan op de factuur die u na uw vertrek krijgt. U moet nooit rechtstreeks aan een dokter betalen. Vraag hem gerust bijkomende informatie over zijn eventuele honorariasupplementen. Buiten het voorschot dat u bij de dienst opnames of preopname betaalt, moet u binnen het ziekenhuis geen enkele betaling doen.

Te nemen maatregelen

Gelieve uw werkgever, uw mutualiteit of verzekeringsorganisme op de hoogte te brengen van uw hospitalisatie. Sommige verzekeringen eisen een akkoord voor de tenlasteneming dat u bij de dienst opnames moet aanvragen (geïnformatiseerd systeem Assurcard of systeem van de verzekering). De dienst opnames kan u hier meer informatie over geven in functie van uw verzekeraar.

Documenten die u moet meebrengen

 • Identiteitskaart of paspoort;
 • Voor staatsburgers van de EU : de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) of elk ander document dat uw ziekteverzekering u bezorgd heeft;
 • Als de hospitalisatiekosten door een privé-instantie ten laste worden genomen : het requisitoir;
 • Indien nodig de verzekeringskaart Assurcard, Medi-Assistance, Medicard, Medilink, Van Breda;
 • Naam, adres, telefoonnummer van een referentiepersoon te contacteren in geval van nood;
 • Naam en adres van uw huisarts.

Voorschot op de hospitalisatiekosten

 • One Day: 60€
 • Klassieke Hospitalisatie: 125€
 • Hospitalisatie in de materniteit: 165€

Bij de opname wordt u een voorschot gevraagd dat om de 7 dagen moet hernieuwd worden. Het bedrag van het voorschot hangt af van het type kamer dat u gekozen hebt en de hangende aanvraag tot tenlasteneming door uw verzekering. (Patiënten met een goedgekeurde tenlasteneming door hun verzekeraar moeten geen voorschot betalen).

Het onthaal van de opname staat te uwer beschikking voor meer informatie over uw toekomstig verblijf.

Onthaal van de opname 02 535 40 23

Bescherming van het privéleven

De veilige behandeling van uw persoonlijke gezondheidsgegevens, het naleven van het beroepsgeheim en de bescherming van uw privéleven zijn een fundamentele garantie voor het vertrouwen dat u ons schenkt.

De behandeling gebeurt conform de wet van 30 juli 2018 en het Europees reglement over de gegevensbescherming. Ons reglement over het privéleven van de patiënt is beschikbaar op ons internet. Voor elke vraag en/of uitoefening van uw rechten ter zake kunt u de functionaris voor gegevensbescherming van het ziekenhuis schriftelijk contacteren op: dpo@stpieter-bru.be

Opgelet: dat reglement gaat niet over de toegang tot uw medisch dossier (wet op de rechten van de patiënt van 22/08/2002) waarvoor u schriftelijk contact moet opnemen met de hoofdarts: michelle_dusart@stpieter-bru.be of per brief aan dr. Michelle Dusart, Hoogstraat 322, 1000 Brussel.

Uw aankomst op de zorgeenheid

U wordt door een lid van het zorgteam verwelkomd. U krijgt een identificatiearmband. Houd hem, voor uw eigen veiligheid, bij tot u het ziekenhuis verlaat. De armband laat ons toe u tijdens uw verplaatsingen in de instelling correct te identificeren. Het verzorgend personeel zal u uitleggen hoe u de toestellen in uw kamer kunt bedienen (bed, televisie, verlichting, verpleegoproep). Vervolgens worden u wat vragen gesteld om uw gewoontes te leren kennen (medicijnen, allergieën, protheses). Al onze kamers zijn uitgerust met een toilet, telefoon en televisie. Elke patiënt beschikt over een kast die hij op slot kan doen.

​Uw persoonlijke zaken

Het is handig als u volgende zaken meebrengt :

 • Toiletbenodigdheden (tandenborstel, tandpasta, badhanddoeken, washandjes, scheerapparaat, haarborstel … )
 • Nachtbenodigdheden (pantoffels, peignoir, nachtkleding … )
 • Medicijnen die u misschien nodig zult hebben
 • Iets om uw vrije tijd door te brengen (boek, laptop, spelletjes...)
 • Wij raden u echter aan geen waardevolle voorwerpen mee te brengen.