Voorbereiding op de geboorte

De raadpleging «Geboren worden»

Is een individuele raadpleging met een vroedkundige die u zal uitleggen wat u moet weten over uw verblijf op de kraamafdeling. De consultatie heeft plaats vanaf de 24e week van uw zwangerschap.

De raadpleging preopname

Vanaf 24 weken zwangerschap gaat u naar de raadpleging preopname. Doel is het regelen van de administratie van uw verblijf op de kraamafdeling vóór uw bevalling. De consultatie heeft op de prenatale raadpleging plaats en wordt doorgaans aan de raadpleging «Geboren worden» gekoppeld.
Meer info

Voorbereiding op de geboorte in groep met een vroedkundige

Voor wie meer informatie wil over de zwangerschap en de daarbij horende veranderingen, de mechanismen van de bevalling wil begrijpen en binnen zijn gezin over de komst van de baby wil praten zijn er groepssessies ter voorbereiding van de geboorte gegeven door de vroedkundigen van ons ziekenhuis (prenatale yogaalgemene voorbereiding, aquatische voorbereiding).

Deze sessies laten u ook toe uw ervaringen met andere zwangere vrouwen en toekomstige ouders te delen.

De eerste sessie heeft plaats rond de 24e zwangerschapsweek. Wij raden u aan u rond uw 20e zwangerschapsweek in te schrijven.

Voor uw inschrijving en inlichtingen: 
T. +32 (0)2/535.48.10 of aan het onthaal van de prenatale raadplegingen.

 

Individuele voorbereiding op de geboorte met een vroedkundige

U kunt zich ook op de komst van uw baby voorbereiden met vroedkundigen die raadplegingen houden in een praktijk of aan huis komen. De medisch-sociaal werkers van de ONE zullen u de lijst bezorgen met alle vroedkundigen die in ons ziekenhuis werken en extern voorbereidingen op de geboorte organiseren. U kunt ook de website www.vroedvrouwen.be raadplegen om een vroedvrouw in uw buurt te vinden.

 

Individuele prenatale kinesitherapiesessies

Vanaf uw 12 weken staat een team kinesitherapeuten voor u klaar om u te informeren over en voor te bereiden op de verschillende aspecten van de bevalling.


De behandelde onderwerpen zijn:

  • preventie en voorbereiding van het lichaam tijdens de zwangerschap
  • het vertrek naar de bevallingskamer
  • het beheer van de arbeid in de bevallingskamer, met of zonder epidurale
  • de bevalling en de posities
  • massage en relaxatie van de toekomstige mama.

De toekomstige papa of de persoon die u in de bevallingskamer zal begeleiden kan deelnemen aan deze sessies.

Deze voorbereiding gebeurt enkel individueel en op afspraak.

U kunt ook de aanwezigheid vragen van een kinesitherapeut tijdens de bevalling. De praktische modaliteiten zijn overeen te komen tijdens uw voorbereiding.

Waar? Campus César De Paepe
Dienst Gynaecologie/Perineologiekliniek – 3e verdieping
T. +32 (0)2/506.70.91
T. +32 (0)477.60.54.13

Prenatale informatiesessies

Elke maandag organiseren wij van 18 tot 20u in het FORUM een prenatale informatiesessie voor toekomstige ouders.

Geleid door een of meerdere vroedkundigen zijn deze sessies dynamisch en interactief. De begeleiders zijn welkom!
Inschrijven bij ons team van secretaresses van de prenatale raadpleging (Route 205)of per telefoon (02/535.47.13).

Thema Vanaf wanneer? Inhoud
De zwangerschap Vanaf 15 weken

De bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Het lichaam van de vrouw verandert snel. In deze periode van goestingen, pijntjes, fysieke en psychische veranderingen vertellen de vroedkundigen u wat uw wel en niet moet doen tijdens uw zwangerschap. Een sessie met advies over hygiëne, voeding, sport enz.… Een manier om komaf te maken met misvattingen over de zwangerschap. Een onmisbaar moment om van gedachten te wisselen en te discussiëren.

De voorbereiding

op de geboorte
Vanaf 28 weken

De geboorte kan een magisch moment zijn als u goed voorbereid bent. In deze sessie krijgt u informatie over hoe de geboorte verloopt. Wanneer naar het ziekenhuis gaan? Wat is een wee? Wat kan de begeleider doen om u te helpen? Hoe de pijn van de arbeid verlichten? Hoe uw baby verwelkomen? Kortom: u krijgt heel wat antwoorden op uw vragen over het moment van de geboorte.
--> Ook de eerste maandag van de maand van 9u30 tot 11u30

Borstvoeding Vanaf 30 weken U heeft voor borstvoeding gekozen. Als babyvriendelijk ziekenhuis zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van mama’s die ervoor gekozen hebben hun baby borstvoeding te geven. Onze adviseurs in lactatie geven u veel adviezen om klaar te zijn voor de geboorte. Ze helpen u ook om de eerste levensdagen van uw baby uw plek te vinden. Als u ervoor gekozen hebt uw kind flesvoeding te geven kunt u een individuele afspraak maken.
Terugkeer naar huis Vanaf 32 weken

Hebt u al horen spreken over het 4e trimester van de zwangerschap? Vroedkundige Ingrid Bayot weet er alles van. Deze 3 maanden na de geboorte zijn heel belangrijk maar zelden voorbereid. Onze vroedkundigen geven u veel adviezen om deze periode ten volle te beleven.

Op het einde van de sessie vragen we de mannen van plaats te wisselen. Moïse leert hen kleine trucs om hun partner te verlichten.

Onder vrouwen wordt in intieme kring over bekkenbodemrevalidatie gesproken.
Het huilen van de pasgeborene Na de bevalling met uw baby of antenataal

Algemeen pediater dr. Carouy is gepassioneerd door pasgeborenen en vertelt u over het leven met een baby. Zijn presentatie zal u helpen om meer inzicht te krijgen in uw baby die u niet altijd begrijpt.
--> De 3e dinsdag van de maand van 10u tot 12u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
             
             

Verantwoordelijken van het medische team

  • Julie Belhomme
    Julie Belhomme Gynaecologie-verloskunde