Neonatologie en risicozwangerschap

De eenheid hoogrisicozwangerschap (MIC: Maternal Intensive Care)

Sommige zwangere patiëntes worden tijdens hun zwangerschap gehospitaliseerd. Ze worden op deze eenheid door een multidisciplinair team verzorgd. Dat team doet er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, ook al is het soms lang.

De mama’s van een premature baby die gehospitaliseerd is, verblijven ook op deze dienst.

Hospitalisatie-eenheid zwangerschappen
10e verdieping -Route 510A
T. +32 (0)2/535.36.35

Bezoekuren: 13u tot 19u30.

Neonataal centrum

De dienst neonatologie vangt pasgeborenen op die speciale zorgen nodig hebben.

De meeste zijn premature baby’s die geavanceerde apparatuur en spitstechnologie nodig hebben om te overleven. Om de stress van de op neonatologie gehospitaliseerde kinderen te verminderen, heeft het UMC Sint-Pieter een zorgfilosofie ontwikkeld waarbij de individuele noden van elk kind centraal staan. Voor de verzorging van de baby wordt nauw samengewerkt met de ouders.

De architectuur van de dienst, die veel eenpersoonskamers telt, is speciaal ontworpen om de kinderen te beschermen tegen de geluids- en lichtoverlast die meestal op dat type dienst aanwezig is.

De premature pasgeborenen worden in alle kalmte en in het donker verzorgd. De zorgen worden aangepast aan het gedrag van de baby.

Begrijpen wat de premature baby vraagt, vergt een specifieke opleiding van de verzorgers. Deze gespecialiseerde vorming wordt onderwezen door het NIDCAP-programma (Neonatal Individual Developmental Care and Assessment Program) waarvoor het UMC Sint-Pieter het eerste erkende centrum in België is. De nieuwgeborenen die een bijzondere opvolging vergen, worden in functie van hun pathologie op drie specifieke diensten gehospitaliseerd.

Campus Hallepoort - Hoofdingang – Ingang A
Route 611
T. +32 (0)2/535.43.27


Uurroosters disponibles

  Maa Din Woe Don Vri Zat
             
             

Verantwoordelijken van het medische team

  • Julie Belhomme
    Julie Belhomme Gynaecologie-verloskunde