Borstkliniek – Centrum ISALA: 5 jaar Europees certificaat

Dr. CARLY Birgit, dinsdag 26 november 2019

Borstkliniek – Centrum ISALA van het UMC Sint-Pieter

5 jaar Europees certificaat

Ons centrum ISALA behoudt het certificaat Eusoma waar het al 5 jaar over beschikt. Het is het hoogste en meest gecontroleerde kwaliteitslabel waarover een dergelijk centrum op Europees niveau kan beschikken.

Het certificaat vereist het bijhouden en communiceren van zeer volledige gegevens over de patiënt, de ziekte, de behandeling en de opvolging. Het houdt controle op het werk van het centrum in en een kwaliteitsvolle behandeling die aan de reële noden van de patiënten tegemoetkomt.

Het certificaat staat ook garant voor een correcte diagnose voor de behandeling, een aangepaste behandeling… Er dienen heel wat voorzorgsmaatregelen genomen te worden die evident lijken maar in de praktijk niet altijd de norm zijn.

De naam « Borstkliniek » beschermt de kliniek maar niet de vrouw. De Belgische normen voor een erkenning zijn veel minder streng dan de Europese. De controle is minder strikt. In België is het niet verplicht als borstkliniek geaccrediteerd of erkend te zijn om borstkankers te mogen behandelen.

De Europese erkenning is een garantie voor kwaliteit. De patiënten zullen in de best mogelijke omstandigheden optimaal verzorgd worden, zonder over- of onderbehandeling. De erkenning houdt immers ook een controle in op het aantal gevallen dat een borstamputatie of okselklieruitruiming kon vermeden worden als dat niet nodig was.

Het is een mooie erkenning voor onze teams die zich elk elke dag voor een kwaliteitsvolle begeleiding inzetten. Het verslag wijst in het bijzonder op de globale behandeling, de « patient care » en de toewijding van een team.

 

Borstkliniek – Centrum Isala

UMC Sint-Pieter, campus César De Paepe (2e verdieping)

Cellebroerstraat 13, 1000 Brussel

Tel: +32 (0)2/535.44.92